2013. április 14., vasárnap

Cold War

Doctor Who 7/2 3.rész!
"Harm one of us and you harm us all."
Cold War
Ezt a részt aztán nem úsztuk meg szárazon! ;) Alapvetően nem tudok sokat elmondani a Cold Warról. Az előzetese izgalmasabbra sikerült, mint maga a rész. (Köszönhetően a vágásnak.) Sokkal hatásosabbak voltak az elejtett fél vagy egy mondatok, apró jelenetek az előzetesben. Természetesen ettől nem veszített az értékéből, csak nagyobb tyű!-re számítottam.
Kedves Ice Warriorunk egy cápafogas meztelencsigára hasonlít leginkább(a háza nélkül). Ettől függetlenül el lehetett képzelni egy rettentő ellenfélnek és mindvégig volt egy hátborzongató atmoszféra míg ő szabadon lófrált a fedélzeten. Főképp azokkal a kecses kacsóival.
Beszólásokból, kiszólásokból, poénokból nem volt hiány. Bár (kákán is csomó) a tipikus- mögöttem a szörny és én beszélek a többieknek, miközben ők halálra rémülten mögém tekintenek, majd én is szépen lassan hátrafordulok- jelenetből sem szenvedtünk hiányt.
Tudjuk a Doktor egészen elvan a TARDISa nélkül, volt erre már példa. No és a csavarhúzója nélkül? No és a Barbie babája nélkül? No és a fonalgombolyagja nélkül? Mit keres egy Barbie baba a Doktor kabátjában?! ("-Where did you get this book? -It was in my jacket. -How did it get here? -How does anything get there? I've given up asking.")...zseniális! De tényleg, mi lett volna, ha nem kapja meg a hiper-szuper-szónikus csavarhúzóját a huszonnegyedik percben?
Nem emlékszem olyanra a régebbi részekből, hogy igazán megfogható, vagy legalábbis érezhető lett volna a halál súlya.(legalábbis puszta mellékszereplők szempontjából) Szerintem most itt először (lehet, már volt ilyen) éreztem, hogy igen, valóban veszélyben vannak és igen, valódi emberek haltak meg.(ezt a kinyúló véres kéz igazán jól érzékeltette velünk)
Nem szeretnék goromba lenni, de...véletlenül nem Mark Gattis írta ez a részt? ;) "-Ah, Professor, I could kiss you! - If you insist."
Kis szovjet csapatunk szaladgált ide-oda. A világot majdnem felrobbantották (megint). A sok kalamajkában borúra derű volt a drága jó Professor, aki olyan vagányan haláli laza az egész epizódban, hogy az hihetetlen. Clara most egy kissé visszaesett a legemberibb emberi útitárs listában, aztán egy kicsit újra felkapaszkodott, szóval még mindig nincs vele probléma... ("She's not possible")
A következő rész...majd meglátjuk. (hacsak nem bújtak el túlságosan) ;)
Hide - Doctor Who


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése