2013. április 21., vasárnap

Hide

Doctor Who 7/2 4.rész!
 "I'm talking to the spirit that inhabits this house."
Hide
 Nos ez RÉMes volt! ;) (igen, szóviccek terén még fejlődnöm kell) Belecsapva a közepébe, itt aztán volt minden! Elszoktam már ettől. A legutóbbi epizódokban mindig csak egy történetszálon ment az egész, egy gubancot kellett megoldani aztán kész. (Nem mintha ez nem lenne jó) Mindenesetre bevallom, kislámpámat felkapcsolva néztem végig és talán így visszagondolva nem is volt ez olyan vészesen ijesztő. Igen, voltak hatásvadász pillanatok, de azért még mindig az Angyalok állnak a toppon ijesztegetősdiben.
Nem tudtunk meg sok újat Claráról, de megnyugodhatunk, a Doktor még mindig töretlenül őt kutatja. Én azt hittem Clara egy másik énje lesz a szellem. (de nem jöhet be mindig a tippem)
Az űrlények mézesmázos románca valahogy a végére nem hiányzott, persze le kell valahogy vezetni azt a sok hátborzongatást. Mégis az egész rész alatt, egy-egy villámcsapásból kirajzolódott a lény körvonala és olyan baljósak és rémisztőek voltak, aztán kiderül, hogy Rómeó meg Júlia ott felejtették egymást egy "zsebuniverzumban".
Amikor a Doktor elkeseredetten futkározik az erdőben és azt mondja "I am the Doctor...and I am afraid!" Nos, ez is hatásosabb volt az előzetesben.
Poénokból, utalásokból most sem volt hiány. A Doktor narancssárga szerelése hajazott a  The Waters of Mars c. részben a 10. által hordott ruhára. Clara, amikor meglátta a halott Földet Rosehoz hasonlóan reagált. Igazán tetszett Clarának a filozofálgatása. "To you, I'm a ghost... we're all ghosts to you."  Meg mikor Emma Clarának beszél a Doktorról. "Don't trust him...there's a sliver of ice in his heart." Régebbi epizódokban is sokszor utaltak ilyenekre, a szemében látszódik mindaz, amit átélt stb. "Because I've seen him. And he's like fire and ice and rage. He's like the night and the storm and the heart of the sun. He's ancient and forever. He burns at the center of time and he can see the turn of the Universe..." Mostanában a Doktor nem olyan laza. Mármint oké, egyedül van az erdőben, bárki félne ott egy ismeretlen lénytől. A házban pedig valóban az a gyerekes idióta, aki élvezi az ismeretlen veszély vonzását, de talán már egy csöppet óvatosabb. (mégiscsak nem rég vesztette el útitársait, Clarát látta kétszer meghalni)
Végre nem Clara oldotta meg...ja, de! Legalább nem az volt a fő küldetés, és igen, valakinek meg kell menteni a Doktort is. Nos, igen, a jó útitárs dolga. Clara és TARDIS kapcsolata kissé furcsa és újszerű...lehet, hogy a TARDIS tudja ki ő?! 
Alapvetően jó kis szellemfilmes hangulata volt (már csak Casper hiányzott) az első huszonakármennyi percnek, ameddig  nem kezdtünk el ide-oda ugrálni az időben.(persze az nem változtatott semmit, talán még színesebb is lett)
Következő részünk igen ígéretesnek ígérkezik...reméljük be is váltjai reményeinket. ;)
Journey to the Centre of the TARDIS - ©BBC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése