2013. május 12., vasárnap

Nightmare in Silver

Doctor Who 7/2 7.rész ( már csak egy van hátra) :O
"Upgrade in progress!"
Nightmare in Silver - Doctor Who
Miééért volt ilyen rövid? Felesleges arról beszélni jó volt-e vagy sem. Újabb kaland, újabb látvány, újabb rész. Rájöttem, számomra az epizódok értéke várakozástól nő meg. Bár most kevésnek tűnik és annyira nem is elképesztőnek, na de majd nyáron, amikor kaparom a falat a kiakasztó várakozásban, milyen jó is lesz visszanézni ötször egymásutánban. 
Kifejezetten tetszett a Doktor és Cyber-Doktor (sakk)meccse. Már a (kettesszámú) promo képen is rajta voltak, mégis féltem attól csak egy reklámfogás. Hála a jó égnek nem! A Doktor fejében a beszélgetéseik is megnyertek, kapásból az Eragon jutott eszembe, és attól félek, ha következőleg újraolvasom valamelyik elmeharcos részt, így fogom elképzelni. 
A szupergyors cybermanek valóban menőbbek lettek, mint a tipegő-topogó régebbiek, bár a beígért rettegés nem jött el. Jó, az Addams Familys kéz valóban jópofa poén.
Ezen kívül (csipetnyi SPOILER) a rész végén úszkáló cybermites megadta a kellő örömöt is. Jééj, még számíthatunk visszatértükre. Bár megmondom őszintén én annyira nem vagyok oda a cyberekért. Már a dalekok is a fülemen folynak ki és tudom, mindketten már ugyanúgy része a DW-nek, akár a kék fülke, vagy a szónikus csavarhúzó...na de azért, nem hiányoztak volna nekem ezek a szürke, szív nélküli bádogemberek.
Angie idegesítő és ez így jó. Nem bírtam volna ki, ha imádnivaló kis tündérke lett volna, mert akkor folyton a Doktor körül sündörgött volna és ááh...az nagyon nem hiányzott volna. (ha nem volna ennyi volna a mondatban, talán még meg is történhetett volna)
Van egy olyan érzésem nem Neil Gaiman ötlete volt beleírni a gyerekeket az epizódba, nem is szerepeltek annyit benne, és nem olyan szervesen kapcsolódtak a dolgokhoz. Piros pont.
Nightmare in Silver - Miért ez a címe?
Apróbb hiányérzetem persze mindig is marad, a kalandparkból szerettem volna többet látni, pláne az előzetesben is szereplő kép után. Nem fogott el az az igazi elvarázsolt kastélyos, vidámparkos hangulat. Mindig csak a háttérben vagy messziről láttuk, hogy igen vannak itt menő dolgok, de sajnos nem láthatjuk, mert harcolnunk kell a robotok ellen. A fenti kép mellesleg egy picit hasonlít a 9 c. film képeire, csak kevésbé zöld.
Porridge igazán aranyos volt, már ha lehet egy császárra ilyet mondani. Tényleg helyesek voltak együtt Clarával. Lehet, hogy Clarának el kellett volna fogadnia azt a lánykérést?! :) Vicces volt látni parancsolgatni, eddig is mindig pattogott, de most különösen. (lehet, hogy egy másik Clara változat lett Porridge felesége a múltban, vagy a jövőben, vagy valamikor) "The only reason I'm still alive is because I do what the Doctor says." Ez valóban hatásos, de valahogy nem igaz. Inkább, néha nem azt teszem, amit a Doktor mondott, akkor bajba kerülök és megment...de mindegy.
Apropó Clara. "I'm the only one who knows how I feel about you right now. How funny you are - so funny and pretty.  And the truth is, I'm starting to like you  in a way that is more than just..."   Rendben, nem az igazi Doktor mondta, de akkor is! Még egy aprócska esélyét se adjuk meg ennek légyszíves! Clara ne legyen Rose! Clara egy Donnának ötszörösen feljavított változata, néhány Riveres tulajdonsággal.

Ha már Rivert kiáltok, jöjjön az  évad utolsó! epizódjának plakátja és előzmény videója (fordított sorrendben)  ;)

Egy betört TARDIS ablakon kukucskál a Doktor? Vagy csak egy sima üvegen? Kiderül-e a neve, avagy sem? Mindent megtudunk a következő részben. Te is várod, ugye? ;)

The Name of the Doctor - ©BBC


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése