2013. május 19., vasárnap

The Name of the Doctor

Doctor Who 7/2 8. rész! Igen, ez is elérkezett!
 "Doctor who?"
The Name of the Doctor - Doctor Who
Jajj, de jön az a jubileum. Steven Moffat mindig meg tud minket lepni, ez alól ez a rész sem kivétel, de most mégsem éreztem akkora pofon csapást. (pedig még River is adott) Annyi biztos, nem az akciódús jelenetektől fogunk megfulladni, ha megnézzük. Maga a mondanivaló monumentális és nyilván, aki a klasszikusokat is látta, még inkább átérezheti ezt. 
A kezdés különösen nosztalgikus lett, sőt az egész rész egy becsomagolt nosztalgia-pakk. Nem tudom melyik számok voltak pontosan benne, de a "This Is Gallifrey" többször is szerepelt. Hatalmas piros pont! De szép is ez!
Strax még mindig jópofa, River történetének még mindig van rejtegetni valója, a Doktornak még mindig nem tudjuk a nevét. (hála a jó égnek!) Várjunk csak egy picit! Clarának visszajöttek az emlékei a TARDISos részből, ráadásul kapcsolatban volt a teljes epizód alatt Riverrel, ami azt jelenti, már ő is tudja a Doktor nevét.
Egy aprócskát azért fáj, hogy  Trenzalore meg minden, de alig van visszautalás. Valójában alig történik valami. Most is, mint annyiszor, tudom, idővel majd ezt is értékelem.
River és  Doktor még mindig elegánsan romantikusak...és az a csók! Valahogy mindig sikerül a Doktornak ezt a bűvkört összetörni...de ez így jó. "Since nobody else in this room can see you, God knows how that looked."

" I was born to save the Doctor. "
Clara története valóban a moffatti zsenialitást tükrözi, de most komolyan. Viccesek a klasszikusokból bevágott részek. (pláne a fekete-fehér képnek a megoldása) 
Az ígéret be lett tartva, tényleg meg fog változni, megváltozott gyökerestől a Doctor Who univerzum...bár én még nem érzem. Amikor John Hurtöt még csak hátulról láttuk, komolyan azt hittem a 9. Doktor az. (apropó, mostanában a Doktor csak úgy emelgeti a lányokat...) "I said he was me. I never said he was the Doctor.  The name I chose is the Doctor. The name you choose, it's like a promise you make. He's the one who broke the promise. He is my secret. What I did, I did without choice. I know. In the name of peace and sanity. But not in the name of the Doctor." Ebből az epizódból is megtudhattuk, Moffat szeret játszani a szavakkal mondatokkal. "The Doctor has a secret, he will take to the grave. It is discovered."
Szerettem volna kicsit összefoglalóan írni mind az epizódról, mind az évadól, de egyszerűen nem megy. Annyi minden történt. Gondoljunk csak bele... Honnan is indultunk? No és hova érkeztünk? Egy biztos, egy fantasztikus évadot zártunk, és minden bizonnyal ronggyá fogom nézni a részeket nyáron. Ha hiányzik, tégy úgy te is! ;)

Hát nem jó őket együtt látni! Óriási!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése