2013. május 3., péntek

She's Come Undone

The Vampire Diaries - 4x21 She's Come Undone
"That's humanity."
She's Come Undone - Összegyűlt a nagy csapat
Úgy gondolom a legfontosabb azzal kezdenem, hogy ez egy jó rész volt...többnyire. Az elmúlt (kivéve az előző heti The Originalst, de az nem 100%-ban szerves része a sorozatnak) epizódok elég lagymatagok voltak, nem történt bennük igazából szinte semmi. Ebben azért volt csemege. Vigyázat SPOILEREK!
Legalapvetőbb Elenát végre újra megszültük, azaz mint a rész végén kiderült egy kissé más kiadásban. Jó-e ez vagy rossz?  Jobb. Annyi biztos, jobb mint a semmit nem érző, rossz Katherine-utánzat Elena. Lehet, még izgalmasabb is lesz ettől a váratlanul jött bosszúhadjárattól. 
Feltűnt valakinek valaha is, hogy a kedves szereplőink gimibe járnak? Mármint, láttuk őket tanulni bármikor is? (az 1.évadban talán...) Nem tudom ez itt most mennyire jött jól, mert a túl sok vámpíros, természetfeletti maszlagtól teljesen elfelejtettük, hogy ez a mi világunkban játszódik. Valamiért most mégis a sok kalamajka közepette előhozták az érettségit. (most emlékezzünk meg egy perces néma csönddel a jövő héten érettségizőkről!) Ezt inkább egy unalmasabb epizódban kellett volna megemlíteni, ellőni. Valahogy nem éreztem annak a jelentőségét, hogy Matt három tárgyból is bukásra állt, mert könyörgöm! egy emberi érzéseket blokkoló, bármire képes vámpír van a pincében! Mi mégis azon izgulhattunk, jajj szegény Matt miképpen kap jobb jegyet olaszból. A tanuláson töprengve azt vettem észre, Caroline mennyire talpraesett, telefonos trükk, injekciós vér...tényleg, Jeremynél ezt anno, miért nem próbálták ki?
Bonnie-t sosem szerettem úgy igazán, de most legalább adtak neki egy érdekesebb szerepet...kár, hogy lassan évad vége. (és ugyanazt a drámai képet vágja Kat Graham, bármit is tesz)
A Stefan-Damon testvérpár még mindig a nyerő, most nem az ellentétet helyezték a  középpontba, de a csapatmunkájuk is ugyanolyan érdekes. Legyen még több! Végül is róluk szól a sorozat, vagy nem?
Igen, Caroline és Klaus párosát is szeretjük...és igen, még mindig türelmesen várjuk őket.
Silas számomra nem annyira ijesztő...mármint, igen, durva ahogyan beférkőzik az emberek tudatába, mindenkit megtéveszt stb., de úgy igazán még nem láttam akcióban. Tudom, kellenek még a tartalékok az 5.évadra is...de a rajongók is!
Mindenesetre a rész végkifejlete igen váratlan és érdekes. Elena látásmódja és az ahogyan a Salvatore testvérek erre reagáltak új életet lehelt a már-már ellaposodott szenvedésbe. Remélem nem szúrják el ezt a sztorit. ;) Lássuk mi is lesz a következő epizódban.
Mit keres Kol ebben a részben?....The Walking Dead....hmmm...Ti is arra gondoltok, amire én?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése